DSC_3086

 DSC_3094

На 13.03.2016 год., во неделата на простување од Сирната седмица, кога Православната црква го започнува Великиот пост, во Соборниот храм Св. Климент Охридски во Скопје, се отслужи Вечерна богослужба на која присуствуваше Неговото блаженство Архиепископот охридски и македонски г. г. Стефан заедно со свештениците од Скопската епархија. На крајот од богослужбата верниот народ побара меѓусебна прошка.

DSC_3105

DSC_3120

DSC_3062

DSC_3066

DSC_3123

DSC_3140

Извор: Скопска епархија