Скопје- храм Рождество на Пресвета Богородица

  svadba.Bogorodica.jpg

На 01.11. 20015 година, во 12ч. во  храмот  Рождество на Пресвета Богородица, во Скопје, ќе се организира  групно  венчавање.

Сите православни  верници кои од разни причини не се венчани во црква, а се во граѓански брак, во храмот  на Пресвета Богородица - Скопје ќе се организира групно венчавање.
По тој повод се повикуваат сите верници кои имаат желба, а досега немале можност, да се венчаат во црква да се пријават лично во самиот храм кај парохиските свештеници  или на бројот 02 3227-165.

Сите брачни двојки ќе добијат по една осветена икона од Пресвета Богородица, а за највозрасниот брачен пар ќе има посебен подарок.