На 20 и 21 јуни, црковната заедница при храмот „Свети Николај Мирликиски“ во нас. Јане Сандански, спроведе акција за собирање на прехрамбени продукти, намнети за бегалците од блискоисточните и африканските земји, кои транзитирајчи низ нашата земја до западноевропските држави, се соочуваат со разни искушенија и предизвици. Донацијата беше доставена во Центарот за азил во Визбегово.

Извор: о. Б.М.