Денес, 22 јуни 2015, во рамките на Седмицата на Светото Писмо 2015 ќе се одржи предавањето:

„ИСУС ХРИСТОС - НАШАТА ЕДИНСТВЕНА НАДЕЖ“

предавач: митрополитот Струмички Наум
простор: салата на Соборниот храм „Св. Климент Охридски“
време: 18 и 30 часот

Ваши во Христа,
браќа и сестри од ТИМОТ кој ја организира овогодинешната Седмица

Се гледаме :)

 

23.06.2015 Вторник; 18:30 часот - Сала на Соборниот Храм “Свети Климент Охридски“

трибина: ИСУС ХРИСТОС ни ја откри СПАСИТЕЛНАТА ВИСТИНА, но дали истата ние денес доволно ја сведочиме во Македонија и како Негови ученици и како Негова Црква?

Воведничари: д-р Зоран Матевски, д-р Ристо Солунчев, презвитер Бобан Митевски.

23.06.2015 Вторник; 18:30 часот - Сала на Соборниот Храм “Свети Климент Охридски“
-----------
Трибина е! Воведничарите ќе воведат, а од нас како посетители се очекуваат прашања и размислувања за оваа тема. . .се гледаме:)

Од ТИМОТ кој ја организира Седмицата 2015!