IMG_5697

IMG_5714

На 03.03.2015 по повод 70 години од Првиот Црковно - народниот собор за возобнување на Охридската архиепископија како Македонската православна црква се одржа Свечена академија во Музејот на македонската борба за државност и самостојност, на која свое излагање имаа Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан и Претседателот на Собранието на Р. Македонија г. Трајко Вељаноски. Во оваа пригода, претходно во Соборниот храм Св. Климент Охридски во Скопје се отслужи Мало Повечерие со Акатист на Св. Климент Охридски.

IMG_5698

IMG_5705

IMG_5731

 IMG_5744

 IMG_5733

IMG_5757

IMG_5760

IMG_5773

IMG_5748

Извор: Скопска епархија