На 04.03.2015 година, кога светата црква го празнува споменот на Светите апостоли Архип, Филимон и Апфија и Преподобен Доситеј се отслужи Литургија на предходно осветените дарови, во Соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“ во Тетово.

Извор: Тетовско-гостиварска епархија