25.02.2015

Донибрук, Австралија- манастир на св, Прохор Пчински

Преждеосвештена Литургија – Тримир

Во средата, 25.02.2015, кога се слави споменот на Свети Мелетиј, архиепископ Антиохиски; Свети Алексиј, митрополит Московски;Преподобна Марија; Свети Антониј, патријарх Цариградски и Света Калија, во манастирот на Свети Прохор Пчински се отслужи  Литургија на Претходноосветени дарови, на која верните, кои го понесоа подвигот на тримирот од тридневното лишување од вода и храна, се причестија со претходноосветените  Христови Дарови.

 

 

 
Liturgy of the Presanctified Gifts – 3 Day total fast

On Wednesday, 25.02.2015, when we commemorate the St. Meletius, archbishop of Antioch; St. Alexis, metropolitan of Moscow; Venerable Mary; St. Anthony II, patriarch of Constantinople and St. Kalia, at the monastery of St. Prohor Pchinski, a Holy Liturgy of the Presanctified Gifts was served and the faithful who undertook the feat of 3 day deprivation of water and food, partook in the Holy Gifts of Christ.

 Извор: http://www.stprohor.org.au/liturgy-of-the-presanctified-gifts-3-day-total-fast/