МАРКОВ МАНАСТИР „СВ. ВМЧ. ДИМИТРИЈ“

РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИ ЗА ЈАНУАРИ 2015 г.
(датумите се според граѓанскиот календар)


07 јануари – Рождество Христово – Божик, среда, 09:00 часот: Златоустова Литургија;
08 јануари, четврток – Собор на Пресвета Богородица, 09:00 часот: Златоустова Литургија;
11 јануари, недела, 09:00 часот: Златоустова Литургија;
14 јануари – Обрезание Христово, св. Василиј Велики (Нова година), среда, 09:00 часот: Василиева Литургија;
18 јануари – Водокрст, недела, 09:00 часот: Златоустова Литургија;
19 јануари – Богојавление, понеделник, 08:45 часот: Богојавленски водосвет и Василиева Литургија. Веднаш по Литургијата, со литија, ќе се појде на мостот на Маркова Река и ќе се изврши благословување на водите со Богојавленски водосвет и спуштање на крстот во реката;
25 јануари (недела по Богојавление), 09:00 часот: Златоустова Литургија;
31 јануари – св. Атанасиј Велики, сабота, 09:00 часот: Златоустова Литургија. 


МАНАСТИР „СВ. ВМЧ.ДИМИТРИЈ“ – с. МАРКОВА СУШИЦА