• На 16.12.2014, Неговото високопреосвештенство, Митрополитот тетовско-гостиварски г. Јосиф, на покана на директорот на НКЦ – Гостивар г. Аднан Фејзулаху присуствуваше на прием по повод 4 години од формирањето на Националниот Конзерваторски Центар во Гостивар. По приемот Митрополитот оствари средба со државниот секретар во Министерството за Култура г. Бехиџудин Шехаби, и гостиварскиот муфтија Шаќир Фетаху.

 

За Преминпортал: Синиша Георгиев, Тетовско- гостиварска епархија