Goran.T.svetlo.jpg

Goran.T.svetlo.jpg

  •    Скопје, 14- ти декември  2014 год.- манастирска црква на св.вмч. Георгиј, Криви Дол

Goran.T.svetlo.jpg

Goran.T.svetlo.jpg

  Во дваесет и сермата недела по Педесетница,  кога  Македонската православна црква  го празнува споменот на Светиот пророк Наум , во манастирската црква посветена на св.вмч. Георгиј Победоносец во месноста Криви Дол, во Скопје, презвитер Горан Тасевски во сослужение на ѓаконите  Игор Настоски и Гаврил Најдовски, отслужи Божествена Литургија . На крајот од Литургијата, отецот произнесе беседа.

Goran.T.svetlo.jpg

Goran.T.svetlo.jpg

Goran.T.svetlo.jpg

 Љубов кон ближниот-Св.Мојсеј Оптински

  • Нека Господ ви подари мудрост и сила еден на друг да си ги носите тешкотиите и така да го исполнувате законот Христов. (Нека ви подари) и љубов и мир. Нека грешките, недостатоците и гревовите на браќата бидат мои.

Goran.T.svetlo.jpg

Goran.T.svetlo.jpg

Goran.T.svetlo.jpg

Goran.T.svetlo.jpg

Goran.T.svetlo.jpg

Goran.T.svetlo.jpg

 Goran.T.svetlo.jpg

 Goran.T.svetlo.jpg

  • Преминпортал (к.т.)