HRISTOS.Najubav.jpg

 

 

 “Јас во светот дојдов како светлина“ - рече Господ за Себе.

Таа Светлина стоеше пред Јудејците, облечена во тело;

пред нас Она стои облечена во Евангелието.“

- Свети Игнатиј Брјанчанинов

 

(Избор: М.Н. )