Antonio.Z.jpg

   Скопје, 28.11.2014 год.- Соборен храм - Св. Климент Охридски

Antonio.Z.jpg

Antonio.Z.jpg

Antonio.Z.jpg

  •    Во дваесет и четвртата  недела по Педесетица, кога Македонската православна црква- Охридска архиепископија,   молитвено го слави споменот на Светите маченици Гуриј, Самон и Авив , во Соборниот храм во Скопје,свештеникот Димче Ивановски во сослужение на ѓаконите  Антонио,  Методија Митановскии Даниел Џепчиќ  отслужи Божествена Литургија. На Литургијата   се причестија  со Светите Христови Тајни.

Antonio.Z.jpg

  Старец Ефрем Катунакиотски

  • Ако навистина сакаме да бидеме Негови ученици, не само со зборови туку и со дела, тогаш треба, како што и Тој, нашиот Водач, се искачи на крстот, истото и ние да го направиме. Кој сака да оди по Мене, нека се одрече од себе и нека го земе својот крст и нека врви по Мене“ (Мат. 16, 2).

 Antonio.Z.jpg

Antonio.Z.jpg

Antonio.Z.jpg

Antonio.Z.jpg

Antonio.Z.jpg

Antonio.Z.jpg

Antonio.Z.jpg


 

Antonio.Z.jpg

  • Преминпортал (к.т.)