Biljana.jpg

      Промоција на книга
 

 Biljana.jpg

  Biljana.jpg

  Biljana.jpg

  •     На Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски“ (свечена сала архиепископ Доситеј) на 27 ноември 2014 година (четврток), со почеток во 12,оо часот, беше промовирана книгата Битолската богословија „Свети Јован Богослов“ (1922-1941) од м-р Билјана Петковска, секретар на Факултетот.

Biljana.jpg

  • Промотори беа: Неговото Високопреосвештенство Митрополит Преспанско-пелагониски и администратор Австралиско-новозеландски господин Петар и професор д-р Димитар Ќорнаков. Програмата ја водеше ѓаконот Александар Димитријов.
Книката ја отпечати Книгоиздателство „Култура“ од Скопје. 

Biljana.jpg

  • Посетеноста беше голема, а задоволството огромно, бидејќи промоторите дадоа мошне позитивно мислење за книгата на     м-р Билјана Петковска, затоа што нејзината студија пополнува една празнина која недостасуваше во црковно-народната историографија на Македонија.

Книгата е достапна до секој еден добронамерен читател и истражувач во книжарниците на „Култура“ од Скопје.

Biljana.jpg

Biljana.jpg

Biljana.jpg

Biljana.jpg

Biljana.jpg

Biljana.jpg
 

 Biljana.jpg

 Biljana.jpg

(Изадок од книгата)


                                             За Преминпортал:      Наум Петковски         

 Biljana.jpg

  27-ноември, лето Господово 2014