Dule.N.jpg

   Скопје, 23.11.2014 год.- храм Свето Благовештение

Dule.N.jpg

Dule.N.jpg

  •    На 23- ти ноември   2014 година, во  дваесет и четвртата  недела по Пеесетница кога Црквата Христова ги прославува светите апостоли Ераст, Кварт, Родион, Сосипатар и Терциј  ,  во храмот Свето Благовештение ( во кругот на Клиничкиот центар во Скопје),  старешината на храмот о. Душко  Наумовски отслужи Божествена Литургија. На Литургијата верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.  На крајот од Литургијата, отецот го протолкува значењето на денешното Евангелие.
Dule.N.jpg

Dule.N.jpg

Dule.N.jpg

  Свети Григориј Палама

  • Преку Неа луѓето примаат благодат. Ниту еден дар во Црквата не е примен без помош на Мајката Божја, која е првина на прославената Црква.

  Dule.N.jpg

    Dule.N.jpg  Dule.N.jpg

   Dule.N.jpg

Dule.N.jpg

Dule.N.jpg

Dule.N.jpg
 

Dule.N.jpg

Преминпортал (к.т.)