sv.NIKITA.Banjani.jpg

 Вечерта на 27- ми септември 2014 лето Господово, кога Светата правослвна црква си спомнува за светиот великомаченик Никита (28-ми сепмтември), во негова слава ќе се отслужи сеноќно бдение со почетоко во 23ч во манастирот посветен на Св.Никита во Скопска Црна Гора. Се покануваат сите православни верници молитвено да ја збогатат торжествената прослава на светиот великомаченик Никита.

sv.NIKITA.Banjani.jpg

 

21-ви септмври, лето Господово 2014