Sunday of Pentecost: Trinity Sunday – Педесетница: Слегување на Светиот Дух
On the Sunday of Pentecost, 23.06.2013, when we celebrate the great holiday Pentecost, at the monastery of St. Prohor Pchinski, a holy Liturgy was served and the faithful partook in the holy Gifts of Christ.

 Слегување на Светиот Дух (Духовден) – Педесетница

Во Неделата на Педесетницата, 23.06.2013, кога се слави споменот на Слегување на Светиот Дух – Педесетница,во манастирот на свети Прохор Пчински се отслужи Божествена Литургија на која верните се причестија со светите Христови дарови.

 

 

 

 

 

Извор: манастир во  Донибрук - Св. Прохор Пчински