Pimen.SAEM.jpg

Скопје, 10 април 2013 год.-

 На изложбена површина од 3.000 квадратни метри, во „Метрополис-арената“ на Скопскиот саем започна јубилејниот 25. меѓународен Саем на книгата, кој на едно место  има најголема концентрација на дела од домашни и од странски автори, класична и современа, стручна, научна и белетристична литература, енциклопедии и друго.

Меѓу 60-те изложувачи на саемот излага  и  Македонската православна црква. Митрополитот Европски г. Пимен, на втор ден од саемот го посети штандот на МПЦ-ОА,  a потоа  направи обиколка на другите излагачи ,и ја збогати неговата лична  библиотека со најнови продукциски изданиа.

 

  Pimen.SAEM1.jpg

  Pimen.SAEM2.jpg

  Pimen.SAEM3.jpg

  Pimen.SAEM4.jpg

  Pimen.SAEM.jpg

  Pimen.SAEM.jpg

    Pimen.SAEM.jpg

  Pimen.SAEM.jpg

  Pimen.SAEM.jpg

  Pimen.SAEM.jpg

  Pimen.SAEM.jpg

 Pimen.SAEM.jpg

  Pimen.SAEM.jpg

     Pimen.SAEM.jpg

 Pimen.SAEM.jpg

  Преминпортал (к.т.)

10 април, лето Господово 2013