3.angeli.so.truba

Струга, 30ти август 2020 г.- манастирска црква „Рождество на Пресвета Богородица“, Калишта

  (12та недела по Педесетница)

Свето евангелие според светиот апостол Матеј 19:16-26

 3.angeli.so.truba

На 30ти  август 2020 година, во дванаесетата  недела по Педесетница, кога МПЦ-ОА молитвено го прослави споменот Св. мч. Мирон презвитер; св. мч. Патрокло; св. Илија Калабриски, во манастирската црква посветена на Рождеството на Пресвета Богородица, во Калишта, Струга, проф. д-р Стефан Санџаковски отслужи  Божествена Литургија. На певницата молитви кон Бог упати прекрасниот хор „Архимандрит Калистрат Зографски“. На крајот на Литургијата отецот произнесе празнична беседа.

3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

 Поука на денот: Авва Зенон


Оној кој сака Бог брзо да ја услиши неговата молитва треба пред се и пред да се помоли за својата душа

да се помоли за своите непријатели. Ако прави така Бог ќе го услиши во сe што ќе побара.

 3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

PreminPortal · Слово Благо глас 8ми

3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

 Преминпортал (к.т.)

 

 

Од Архивата на Преминпортал:

:

cvetnici