Дeнeс такво e време да многу  знаеме за молитвата, а малку  се молиме.

Јадеме посна храна, а не постиме. Ги исповедаме гревовите, а не се  каеме !

Одиме во  храмот  и стоиме  на служби, а нашата  душа не се смирува  пред Творцем!

Сето ова е поради тоа што  срцето ни е  затворено... Потребно е да го отвориме Христос се смести во  Него.

Старeц Пајсиј Светогорeц

 

Избор од фб профил на

Свети грчки старци - Порфирије, Пајсије, Јаков - Sveti grčki starci