По Божјо благоволение излезе од печат Акатистот на Преподобниот отец наш Наум Охридски чудотворец. Во оваа книшка покрај Акатистот на македонски и црковнословенски јазик, содржано е и првото словенско житие на светиот Наум, химнографија за неговите тропари, како и поезија посветена на Светителот.

По молитвите на светиот Наум Охридски чудотворец,

Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилувај ги нашите души!

 

3.to.Naoganje.glava.sv.Jovan.Krstitel

 

 

 

 

 Сестринството на Манастирот Свети Јован Претеча Слепче

 

 

https://www.manastirslepche.mk/novost/izleze-od-pecat-akatistot-na-prepodobniot-otec-nash-naum-ohridski-cudotvorec/