3.angeli.so.truba

За молитвата...

„Познавам илјада души во светот, подобро речено ширум целиот свет, кои се присилуваат на молитва и во тоа постигнуваат восхитувачки резултати. Молитвата ги крепи во нивната духовна борба, ги просветлува однатре и тие се исповедаат отворено и искрено. Мачени од помислите и искушенијата коишто демоните ги поттикнуваат кон оние што ја кажуваат молитвата, тие копнежливо притекнуваат кон пренепорочните Таинства. Потоа се впуштаат во борба со помислите и страстите и повторно им се враќаат на Таинствата, зашто повеќе не можат да живеат без молитвата.“

3.angeli.so.truba


Старец Ефрем Филотејски

 

За Преминпортал подготви Дејан Блажески

24ти декември 2020 лето Господово