Молитвата ја менува крвта


Сите експерименти го покажувале истото: после молитвата нивото на инфекција во организмот се намалувало. Посебно кога се зборува за акутна фаза на болеста, се случуваат промени во сите показатели, воспалителните процеси се смируваат и постепено исчезнуваат. Во секој експеримент се отчитувале значајни промени во вредностите на поединечните параметри на крвните клетки, што укажува дека молитвата е клучен фактор кој предизвикува промена на броевите, морфолошките и функционалните особини на крвните клетки, што се констатира и на статичко ниво.
Ова е доказ дека молитвата навистина влијае на организмот на клетките и субцелуларниото ниво.
Молитвата не е само заборови. Таа произведува осцилации на одредена фреквенција. Одамна е докажано дека молитвата ја менува структурата на водата. На крај, осветената богојавленска вода не е мит туку научен факт.
Човекот скоро  е 80% вода и молитвата го менува клеточното ниво дури и ако молитвата се чита во себе. А кога се изговара гласно, се слушаат вибрации кои дополнително делуваат на човечкото тело и придонесуваат промени во крвната слика, го намалува воспалението, има лековито дејство.

38.machenici1
Др. Михаил Лазорик

 

Православие.Мк †