"Збирката на Никола Тесла" - Дознајте се' за најголемиот генијалец во историјата
 


"Збирката Тесла" содржи околу 1700 посебни публикации на 4200 страници собрани од англиските и американските весници објавени во периодот од 14-ти август 1886 до 11-ти декември 1920 година.

Во збирката ќе прочитате за раните денови на електрична енергија, нејзиниот развој и широкото прифаќање на наизменична струја од страна на јавноста и научната заедница, Х-зраците, безжичната технологија, далечинската контрола, роботиката и многу други работи поврзани со работата на најголемиот генијалец.

"Збирката Тесла"

 

Извор: Факултети.мк