За прв пат во Тетово меѓународен фестивал на православна духовна музика

Денеска 13ти и утре 14ти октомври ќе се одржува за прв пат меѓународен фестивал на православна духовна музика. На натпреварот ќе учествуваат 170 хористи од Македонија, Бугарија, Србија и Косов0.

Натпреварот е во соработка со Македонската Православна Црква, Полошко-кумановска епархија, а во рамки на одбележувањето на 45 години од возобновувањето на МПЦ.

Фестивалот ќе се одржи во Соборниот храм “Св. Кирил и Методиј“ – Тетово, во сабота (13.10.2012) со почеток во 19 часот и во недела ( 14.10.2012) во 11 часот.

Извор: http://mkd-news.com/za-prv-pat-vo-tetovo-megunaroden-festival-na-pravoslavna-duhovna-muzika/