TVITER90
Македонска сказна


Си бил еднаш еден народ
кој зборувал на многу јазици.
И имал многу имиња
- оти освоил многу светови.
И оставил многу пред себе
- за да најде повеќе зад себе.
И побудил мошне завист
- кај блиските.
Минало време и тој се изгубил
во преводот на имињата
на местата и луѓето
на верите и светилата.
Еден ден, тој народ се претворил
во јаболко на раздорот.
Ене го како си ја чува сенката
во последниот обид да се спаси.
Сите трагедии отсекогаш
се случувале дома, нели?

 

Katica.Kulafkova.kp 


 

Избор од фб профил на

Katica Kulavkova

 3.to.Naoganje.glava.sv.Jovan.Krstitel

 

ПП

Септември 2021 лето Господово