3.angeli.so.truba

Сѐ ќе отиде и сѐ ќе помине,
ќе си отидат и грижата и паниката,
патиштата повторно ќе останат рамни
и градините повторно ќе бидат полни со цвеќе.
Да го повикаме разумот напомош,
Да ја победиме болеста со силата на знаењето,
И деновите на тешкиот испит
да ги преживееме како едно семејство!


Ќе станеме почисти и помудри
без да му подлегнеме на мракот и стравот.
Ќе се воздигнеме духовно и ќе станеме
поблиски и подобри едни кон други!
И сите на празничната маса
Повторно да му се радуваме на Животот,
И нека на овој ден Семоќниот
испрати парче среќа во сечиј дом!


(А.С. Пушкин 1827. година)

 

 

Избор  од фб профил на

 

Ноември 2020 г.