8

Во близина на Јукатан, полуостров во Средна Америка се наоѓа вистинско чудо на природата и тоа среде океанот.

Сеноте Ангелита или Малиот Ангел во Мексико е река која се наоѓа под вода. Анатолиј Белошин, руски гњурец се спуштил на 30 метри под површината на океанот со цел да сними една од бројните мексички пештери  која по својата специфичност се издвојува во однос на останатите.

Оваа река е како и секоја друга, заобиколена со шума и зеленило. Единствено што ја разликува од останатите е што за прошетка по брегот ви се потребни пераи наместо патики.

Скептиците би рекле дека се работи за оптичка илузија, но облакот од слатка вода среде океанот е сосема сигурно чудо на природата.

  Foto: tecdive.ru/Anatoly Beloshchin

 Foto: tecdive.ru/Anatoly Beloshchin

 Foto: tecdive.ru/Anatoly Beloshchin

 Foto: tecdive.ru/Anatoly Beloshchin

 Повеќе

Извор: Попара.мк