catsoptina


„По дамнешната традиција во Претеченскиот Скит на Оптинската пустина, секојдневно во дворот се прави мала Литија. Мачките, кои живеат на територијата на Скитот, чувствувајќи ја важноста на тоа што се случува, неизоставно сметаат дека е нивни долг директно да примат учество во таа Литија“ – известува optina.ru

 

[youtube height="350" width="560" align="none"]https://www.youtube.com/watch?v=S7XUJ_ljFN0[/youtube]

Извор:Преспанско- пелагониска епархија