Онлајн работилница за продукција на дела со подвижни слики

1.10.2021,

13.00-16.30 часот

Времетраење: 3 часа со 30 мин. паузаКраток опис: Онлајн работилница за продукција на дела со подвижни слики водени од уметникот и експериментален филмски режисер Бен Риверс.

Учесници: Студенти од Факултетот за уметност, уметници кои работат со подвижна слика, студенти на Факултетот ЕСРА, Студенти на Факултетот за драмски уметности

Биографии на инструкторот: Бен Риверс (роден 1972 година) е уметник и експериментален филмски продуцент со седиште во Лондон, Англија. Неговата работа е прикажана на филмски фестивали и галерии низ целиот свет и има добиено бројни награди. Работата на Риверс опфаќа теми, вклучително и истражување на непознати територии на дивината до искрени и интимни портрети на субјекти од реалниот живот.

Начин на пријавување: https://docs.google.com/forms/d/1hH10fhzuNyifXVUMzlHZPAYu5aLUwYCIme2EjskNRZk/edit?ts=61434f08

Учесниците ќе бидат пре-селектирани согласно нивните биографии и тесен интерес на работа, заради ограничениот број на партиципиенти. За резултатите ќе бидете известени