Во организација на Дирекцијата за култура и уметност-Скопје, на 21 декември (понеделник), со почеток во 20 часот, на Факултетот за музичка уметност – концертна сала, рецитал ќе одржи виолинистот Михаило Куфојанакис, со што ќе одбележи 35 години уметничка дејност. Со пијано придружба на рециталот ќе учествува и Тодор Светиев.