Свеченo Собрание по повод 20-годишнината на Друштвото за македонско-кинеско пријателство и соработка
   
ПРОГРАМА
Химните на Република Македонија и на Народна Република Кина ќе ги отпее Сузана Спасовска   
Поздравни обраќања:
-    Реч на претседателот на друштвото за македонско-кинеско пријателство и соработка Климе Коробар.
-    Реч на Драгана Кипријановска, заменик министер во Министерството за надворешни работи на Република Македонија.
-    Реч на госпоѓа Хуа Јафанг, Советник во амбасадата на Народна Република Кина во Република Македонија.
-    Промоција на фото-публикацијата за активности на Друштвото, промотор Владимир Мартиновски
Културно-уметничка програма:
              Поезија од Лу Јуанг, лауреат на Струшките вечери на поезија во изведба                                                                           на Сара Цветановска.
-    Минувајќи под сенката на стариот јавор
-    Еден поинаков сликар
Драган Даутовски – тамбура , Роберт Ангеловски – кавал, Ратко Даутовски – деф.
-    Со маки сум се родил
-    Јовка Кумановка
-    Балкан
     Лу Јуан
-    Поздрав на мигот
     Џенгиз Ибрахим
-    Таксим „ NIHAVENT“ – канун
-    Праг – saz
-    Руми – канун
    Лу Јуан
-    Јазиците се излишни
    Коктел

Свечена сала на Македонската академија за наука и уметност ( МАНУ ), четврток 5 ноември, 12 часот.