7.Vselenski.sobor

 

Зошто ние, почитувачите на љубовта, толку мразиме и сме мразени?

Зошто ние, почитувачите на мирот, немилосрдно и непрестајно војуваме?

Зошто ние, втемелените на камен, пропаѓаме, утврдени во аголниот камен, се распаѓаме, повикани на Светлина- потемнуваме?

Зошто ние, слугите на Словото, се доведуваме во... празнословие или... не знам веќе како уште тоа да го наречам.~ Свети Григориј Богослов

 

 

 

Подготви. Снежана Корнет

15ти декември 2019лето Господово