" Речиси секој грев
се случува заради нашето
самоугодување ,

а потоа се искоренува со страдање или тага ,
волно или неволно ,
под дејство на покајание
или некоја друга несреќа ,
која грижливо ни ја допушта промислата Божја. "

Свети Максим  Исповедник

 

 Извор:ФБ профил на:

Гевгелиско Архиерејско Намесништво

9ти февруари 2019 лето Господово