Благодатно дело е да се хранат гулабите  и другите птици.

Тоа е многу корисно и многу важно - да се хранат гулаби.

Гулабите се молат за умрените луѓе: кога тие колваат  леб или зрно - тоа  се метании  за упокоениот,

доаѓа до очистување на гревовите, затоа, колку повеќе гулаби, толку повеќе метании.

Птиците небесни се сигурни претставници пред Господа.

Во многу случаеви, кога е потребно 

да се помоли  за грешната душа 

старците благословуваат хранење на гулабите.


Преподобен Серафим Саровски

 

 

 

Извор:

https://ok.ru/doroguosilim/topic/64809972034464

9ти февруари 2019 лето Господово

Подготви: Снежана Корнет