"Луѓето имаат обичај да кажат : нека биде волјата Божја.
Пријателе мој, ако живееш лошо, тоа не е волја Божја ! Ниту може да биде, никогаш. Тоа е твоја волја и кукавичлук, за што ти не сакаш да сносиш одговорност.
Лошиот карактер, пороците и гревовите со кои не сакаш да се бориш не се волја Божја, туку волја демонска.Трета волја нема.
Не треба човекот да ја крие својата нечистотија и тврдовратост зад волјата Божја. Така станува уште полошо."

Гервасие Агиорит

 

Избор: ФБ профил на Баге Благица

10-ти јули 2018 лето Господово