Девојки ...

 


Немаш право себе си да се нарекуваш православна девојка, доколку не се трудиш да живееш бар половина од она како живееле светите девојки. Се што правиш ,треба да му е мило на Господа, а не на луѓето. Денес, се повеќе има девојки кои се натпреваруваат како би добиле некоја пофалба повеќе, комплимент или само убав збор. Понастрана од таквото однесување.(Од нив треба да се тргнеш).

 

Избор од ФБ страна на :  Дејан Блажевски

5-ти декември 2017 лето Господво