За гордоста

"Активниот егоист навредува, пасивниот – се навредува. Навредите на активните и навредливоста на пасивните егоисти многу го збркуваат животот.
Исходот од овие состојби е само еден – кон духовна слобода: да не навредуваме никого и да не се навредуваме од никој."

 

Архиепископ Јован (Шаховској) Сан Франциски

 

Избор од ФБ на Николај Филотеев