(Обновено)

 

 

onufrij1.jpg

ИЗРАБОТКА НА ТЕМЈАН
ВО МАШКИОТ   МАНАСТИР 
УСПЕНИЕ  НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА  -
БЕРОВО


onufrij6.jpg

ТЕМЈАН ОД БЕРОВОБратството  на манастирот Успение  на Пресвета Богородица, Берово, во 2017 година започна со изработка на темјан. Темјанот се прави според оригинален светогорски рецепт.Застапени се околу 15 видови, меѓу кои темјан со мирис на, крин, гарденија, кипарис, кедар, трендафил, јасмин, каранфил, пасхалија, розмарин,  магнолија, миро, византино и сл.

onufrij5.jpg

onufrij7.jpg

onufrij.jpg

onufrij4.jpg

onufrij2.jpg 


onufrij8.jpg

Темјанот може да се набави во мало пакување, но и во поголеми пакувања – од 1kg и 5kg.

Нека  овој темјан ја зацврсти верата, очисти срцето и засили љубовта  на секој што го користи, и послужи за здравје и спасение и наследство на вечен живот во Царството Небесно. Амин
 

 

Нарачка:

1. Темјан (мала кутија) -


2. Темјан од 1 кг. -

 

Посети: {moshits}