Одговара: отец Горан Тасески


Прашање од Јован : Каков е ставот на МПЦ за новите лични карти?

 

Одговор:

Официјален став нема . Но преовладува мислењето дека  тоа се сепак документи  кои неможат да му наштетат на духовниот живот на верниците а со тоа и на нивното спасение.