Одговор:

Почитуван С.А.

За празниците и во неделите е најважно да појдеме во црква и да присуствуваме на Света Литургија, а ако сме подготвени и да се причестиме со светите Тајни на Телото и Крвта Христови. После тоа можеме слободно да си ги вршиме нашите домашни работи.