Goran.sv.Erotej.jpg   


Во деновите кога светата Православна црква ја празнува 26-та недела по Педесетница, а воедно и празникот Собор на свети архангел Михаил, во насата црковна опстина имавме несекојдневни гости кои присуствуваа и на светата богослужба.
Повод за нивното присуство  во Лос Ангелес бесе 42-та Конвенција на која достојно ја представија нашата држава-Македонија под уставното име.
Предводени од професорот Каранфиловски, тие најдоа време да се сретнат и со нас Македонците, собрани под крилото на Македонската православна црква Успение на Пресвета Богородица во Лос Ангелес, каде покрај нивното излагање  за Македонскиот јазик, одговараа и на разни прашаља од многубројните слушатели.

Goran.sv.Erotej.jpg   

Goran.sv.Erotej.jpg   

Goran.sv.Erotej.jpg   

   

За Преминпортал од Лос Ангелес-

о.Ристо Ристовски