Денес, на празникот на свети Василиј Велики, во манастирот „Покров на Пресвета Богородица и свети Леонтиј“, во Водоча, традиционално беше поделена Василопита со парички, во која имаше од златна и сребрена до најобични, така што на повеќето сестри им се падна соодветна паричка.

 

Извор: http://www.mpc.org.mk/MPC/SE/vest.asp?id=7207