7.Vselenski.sobor

 Скопје,9ти декември  2019 год.- манастирска црква на св.вмч. Георгиј. Криви Дол

 7.Vselenski.sobor

 7.Vselenski.sobor

 7.Vselenski.sobor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.Vselenski.sobor

 

Старец Софрониј

Светиот Апостол Петар за царското свештенство вели, дека може да биде остварено со нашето учество во Светата Литургија. Верно, плашете се да одите од навика на Литургија. Потрудете се секогаш подлабоко да го живеете она што го живееше Христос за време на Тајната Вечера, кога ја востанови оваа голема тајна, Божествената Евхаристија. Тогаш, Литургијата ќе се покаже спасителна не само за вас, туку и за сите што учествуваат во неа. Не им припаѓа само на свештениците да ги живеат во своите срца страданијата Христови за спасение на светот, кој пак е жртва на гревот и на смртта!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Божествена Литургија во манастирската црква на св.вмч. Георгиј, Криви Дол (02.08.2019) ...

Божествена Литургија во манастирската црква на св.вмч.Георгиј,н.Криви Дол,Скопје (09.12.2019) ...

Божествена Литургија во манастирска црква на св.вмч.Георгиј, н.Криви Дол, Скопје (23.12.2018) ...

Божествена Литургија во храмот на св.вмч.Георгиј, н.Криви Дол, Скопје (02.12.2018)  ...