Излезе од печат православното списание „Премин“
Во новиот број се поместени следните содржини:

 1. Уводник: Естонија и ние / уредникот
2. Томос / сестра Макрина
3. Репортажа: Кападокија / Ефес
4. Старозаветната Црква / о. Стефан Љашевски
5. Петтата труба / старец Јосиф Спилеот
6. Поуки / старец Јосиф Ватопедски7. Без Македонската Црква нема опстој на народот и државата / Митрополит Полошко-кумановски г.Кирил
8. Премин Галерија
9. Верата среде судирот на културите / Faith Amid the Clash of Cultures / Paul Sidebottom
10. Исцелител / о. Игор Соловеј и психолог Људмила И. Сухоцка
11. Агиоритското просветителство на преподобен Кирил Пејчиновиќ / Милан Ѓорѓевиќ
12. Никола Порјазов / д-р Јане Коџабашија
13. Ноќни разговори / Јанко Илковски


 


14. Важна е розата / Тања Битољану Плавшиќ
15. За духот и животот / Старец Софрониј
16. Për shpirtin dhe jetën / Plaku Sofroni
17. Житија: Светост во нашето време / Новомаченици
18. Вести од православниот свет