„Плачеше Адам, пред рајот седејќи:
Рају мој рају, прекрасен мој рају,
заради мене создаден, а поради мене заклучен.

Веќе Јас не ја гледам рајската храна,
Веќе јас не ги слушам архангелските гласови,
Јас, кој ја послушав соблазната на лукавиот.
Согрешив о Господи, и собеззаконував.

Рају мој рају, прекрасен мој рају,
рају мој рају прекрасен мој рају.
Заради мене рају создаден беше,
а поради мене рају, беше заклучен.
Согрешив о Господи, Согрешив.
Милостиви Господи, помилуј ме паднатиот.“
 
  • Друго: 
Недела на проштевањето http://preminportal.com.mk/content/view/14016/1/