Старец Ефрем Ватопедски е ослободен од затвор (30.03.2012)

На 30 март 2012 година, беше пуштен од затвор старецот Ефрем, игумен на манастирот Ватопед. Игуменот  замина од затворот „Коридалос“, придружуван од адвокати и отци на манастирот, и  набрзо пота отиде  на  пат за Света Гора, каде што го очекува братството.

 

 Пречек на Старец Ефрем во манастирот Ватопед на Света Гора (31.03.2012)

 

Извор: Ромфеа

Преземено од : МПЦ

 

Друго:

 

 Игуменот на Ватопед е уапсен и однесен од Света Гора (27.12.2011)