" Поитај , додека имаш време ,
и посети Го Христа
во болеста ,
дај Му храна на Христа ,
облечи ја Неговата голотија ,

почитувај Го ,
но не само во олтарот ,
или со скапоцен елеј ,
или на гробот Негов ,
или со злато , ливан и смирна …

Воздај Му почит
преку сиромашните ,
помогни им на оние што секојдневно се мачат…

Свети Григориј Богослов

 

 Извор:ФБ профил на:

Гевгелиско Архиерејско Намесништво

9ти февруари 2019 лето Господово